Huncă: Domnul președinte Iohannis trebuie să lase Guvernul să înceapă cel mai mare program de investiții în educație

mihaela huncaDeputatul PSD Mihaela Huncă face un apel la președintele Klaus Iohannis să promulge Legea bugetului de stat, astfel încât Guvernul să poată demara programul național de dezvoltare locală în valoare de peste 30 de miliarde de lei.

Parlamentarul social-democrat arată că o componentă importantă a Programului de Guvernare PSD-ALDE este finanțarea investițiilor de pe plan local care se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii școlare.

like facebookPreședintele trebuie să ia imediat o decizie cu privire la Legea bugetului de stat. Orice zi de întârziere afectează aplicarea programului de guvernare. Iar cei care suferă sunt cetățenii care au votat acest program. Dascălii, educatorii, părinții și elevii așteaptă cu mare interes începerea celui mai mare program de investiții în infrastructura școlară: modernizarea a 2.000 de școli, construcția a 2.500 de creșe și grădinițe, realizarea a 30 de cămine studențești”, a declarat deputatul PSD Mihaela Huncă.

În Legea bugetului de stat, adoptată deja de Parlament se prevede o creștere de 3,3 miliarde lei a bugetului alocat pentru educație. Suma totală va ajunge la 25,02 miliarde lei, ceea ce reprezintă o majorare de 8,6% față de bugetul de anul trecut. La acest buget se adaugă sumele ce vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii din educație.

Le-am promis în campanie românilor că vom face investiții în școli și grădinițe și vom oferi condiții decente în instituțiile școlare existente. Guvernul trebuie lăsat să își facă treaba. Domnul președinte Iohannis trebuie să renunțe la acest conflict permanent care nu aduce românilor niciun beneficiu. Oamenii nu mai vor certuri politice. Cetățenii vor să vadă că se face ceea ce li s-a promis”, a adăugat Mihaela Huncă.

 

 

One thought on “Huncă: Domnul președinte Iohannis trebuie să lase Guvernul să înceapă cel mai mare program de investiții în educație

  1. Poate c-ar fi mai bine sa ne explicati de ce sumele alocate pentru investitii in Teleorman este mai mare decat cea alocata pentru intreaga Moldova!! De asemenea, va rog sa ne povestiti si cate ceva despre „doctoratul” dumneavoastra… (ghilimelele sunt intentionate). Spuneti-ne ceva si despre cat v-ati „luptat” pentru Botosani… Va fac eu un rezumat, intr-o propozitie: sunteti penibila!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *