Apelul prefectului Dan Nechifor către administraţia locală pentru a veni în sprijinul fermierilor

dan-nechiforPentru că mai sunt două săptămâni până ce va fi lansată campania de depunere a cererilor unice de plată pentru obţinerea subvenţiilor pentru agricultură pe anul 2017, prefectul Dan Nechifor invită administraţia locală să acorde întreg sprijinul necesar botoşănenilor – beneficiari ai acestui sprijin. Aceasta, pentru că cel mai important document pe care trebuie să-l conţină dosarul fermierului este adeverinţa emisă de primărie, pe baza informaţiilor din Registrul agricol.

Îi rog, aşadar pe domnii primari, pe domnii secretari, să răspundă cu promptitudine la cererile botoşănenilor ce vor avea nevoie de aceste adeverinţe. Am trimis şi în scris o astfel de solicitare către administraţia locală. Iar pe site-ul Instituţiei Prefectului va fi postat un anunţ care să-i informeze şi pe fermieri asupra termenelor prevăzute de lege. De reţinut că după 15 mai cererile se mai pot depune, dar cu penalizări.”, a declarat Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani.

like facebookÎn acest sens, Instituţia Prefectului a primit şi o adresă din partea ministrului agriculturii, Petre Daea:  „Având în vedere Programul de Guvernare, care stabileşte ca prim obiectiv pentru agricultură, „acordarea la timp a subvenţiilor pentru agricultură”, vă precizăm următoarele: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va lansa la 1 martie a.c. campania de depunere a cererilor unice de plată pentru obţinerea subvenţiilor pe anul 2017,  campania de depunere a cererilor unice de plată se va finaliza în data de 15 mai a.c, c Cel mai important document de identificare şi eligibilitate al fermierilor este adeverinţa de la Registrul agricol, administrat de autorităţile administraţiei publice locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Rezolvarea cu celeritate a acestei cerinţe asigură desfăşurarea în bune condiţii a celorlalte etape.”

Sursa: comunicat Cancelaria prefectului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *