Primăria Botoșani nu poate folosi parcometrele cumpărate de la HSR. Curtea de Conturi consideră achiziția supraevaluată

parcare (1)Municipalitatea a cumpărat de la HSR 11 parcometre, însă nu le poate folosi. Curtea de Conturi a constatat că prețul de achiziție a fost prea mare. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, spune că acest caz va ajunge în instanță. 

Acele parcometre și utilaje nu știu dacă avem voie să le exploatăm, atâta timp cât planează asupra lor suspiciunea că nu ar fi fost achiziționate la un preț corect. A fost achiziție supraevaluată, aici se spune că prețul a fost corect, că au fost niște expertize. Măsura Curții de Conturi a fost să facem lumină și vom face lumină”, a spus Flutur.

like facebookConsiliul Local a decis printr-o hotărâre aprobată în luna martie 2015 să achiziționeze 11 parcometre cu 26.950 de euro, o maşină de ridicat cu 15.400 de euro și indicatoare în valoare de 5.800 de euro. Cei  48.150 de euro trebuiau achitați firmei în două tranşe, respectiv 80% la semnarea contractului şi diferenţa în termen de 90 de zile de la efectuarea primei plăţi. Atunci, proiectul a primit votul consilierilor PSD, în timp ce consilierii PNL au votat împotrivă.

Serviciul de administrare a parcărilor din municipiu va fi dat societății Eltrans prin delegare directă.

 

One thought on “Primăria Botoșani nu poate folosi parcometrele cumpărate de la HSR. Curtea de Conturi consideră achiziția supraevaluată

  1. Așteptăm o lege a raspunderii , de asta trebuie iesit in stradă,isi bat joc de banul public , de fapt îi acuz de furt pe acesti neispraviti ce trebuie bagati la puscarie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *