Referendumul pentru demiterea primarului de Corni nu poate fi organizat. Cetățean: Îi blocăm ușa și îi batem cuie

cetateni corni prefect dan nechifo 1rReferedumul pentru demiterea primarului de Corni, Dorel Dorneanu, nu poate fi organizat, deocamdată. Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a transmis, marți, unei delegații din Corni prezentă la Prefectură, că nu sunt întrunite condițiile legale pentru organizarea referendumului, fiind depistate pe listă și persoane trecute de două ori.

like facebookÎn satele Mesteacăn și Sarafinești nu a fost îndeplinită cerința imperativ stabilită de art.70 din 215, care prevede că 25% din locuitorii cu drept de vot trebuie să fie prezenți pe acele liste. Drept urmare, nu pot să demarez procedura de demitere a domnului primar de Corni. În momentul în care dumnealor îmi vor aduce completarea acestor liste și după ce vor fi verificate de către Autoritatea Electorală Permanentă, voi de demara procedura”, a menționat prefectul.

În urma verificării listei de către AEP, au fost depistate 34 de persoane trecute de două ori pe listă.

cetateni corni prefect dan nechiforSătenii din Corni, care au fost prezenți la întâlnire, nu s-au arătat mulțumiți de răspunsul primit.

”Nu-l mai vrem pe el (nr. primar). Își bate joc. Procedura legală știți care e: îi blocăm ușa și îi batem cuie și nu are ce căuta acolo. Este Primăria comunei Corni. Nu se mai poate”, a spus un cetățean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *