Scandal pe holul Consiliului Județean de la salarii: Ne sfidați! Ce spune președintele CJ

protest consiliu judeteanSchimb de replici dure între un funcționar al Consiliului Județean și directorul economic al instituției de la salarii. După aproape o jumătate de oră de la declanșarea protestului spontan, angajații au fost trimiși în birouri de directorul economic Magda Didii, spunând că încă se lucrează la salarii. Acest lucru i-a nemulțumit și mai mult pe protestatari.

Unul din angajați, care a dat instituția în judecată pentru că nu și-a primit salariul majorat așa cum predeve o dispoziție a Curții Constituționale, a avut o poziție tranșantă și i-a acuzat pe cei care se ocupă cu salarizarea în instituție de rea voință în aplicarea dispoziției respective. El a spus că în câteva zile au venit două dispoziții diferite de salarii; una care prevedea o majorare și o a doua unde salariul era mai mic.

like facebookȘtiți de această dispoziție a Curții constituționale apărută pe 21 decembrie?  Dacă ar exista voință s-ar lucra. Eu cunosc mai bine decât dvs. legislația. Ne sfidați! Îmi dai 18 milioane lei salariu, iar a doua zi vii și îmi dai 15 milioane”, i-a spus Puiu Eleodor șefei de la Departamentul economic.

Aceasta i-a răspuns pe un ton la fel de dur: ”Ia taci tu din gură (…). Dvs știți cum se lucrează. Trebuie să iei fiecare funcție în parte  Salariile nu se fac peste noapte. Cum te sfidez, domnule! Nu ți-e rușine să spui așa ceva! Te rog frumos să te duci la Guvern. El a modificat legea, nu eu. A venit OUG 9, care a stabilt altfel modul de calcul. Am făcut salariul în favoarea omului. I-am stabilit 1450 lei salariul minim și am aplicat 20% majorare, să fie în favoarea omului. A venit apoi Ordonanța 9 și spune nu. întâi aplici majoarea la salariul din decembrie și dacă este sub salariul minim îi mai, dacă nu cât a ieșit. Nici nouă nu ne-a fost comod”, a spus Magda Didii.

Funcționarul CJ spune că ar trebui să primească un salariu brut de 2.136 lei, însă la ora actuală ia doar 1.294 lei.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, consideră îndreptățite doleanțele angajaților. El spune că vor crește și salariile angajaților de la CJ Botoșani.

Am purtat o discuție cu directorii de direcții spunându-le să facă demersurile necesare legale pentru ca a avea aceleași salarii aliniate cu celelalte consilii județene, mai ales că există o decizie a Curții Constituționale”, a spus Macaleți, care a adăugat că între direcții ar trebui să existe un dialog.

 

 

 

One thought on “Scandal pe holul Consiliului Județean de la salarii: Ne sfidați! Ce spune președintele CJ

  1. Legat de salariile de la Consiliul Județean menționez că ar fi nedreaptă acordarea unei salarizări similare cu cele din alte CJ-uri unde funcționarii au câștigat drepturi salariale suplimentarea în instanță , cum ar fi sporuri de fidelitate, confidențialitate ori dispozitiv, sporuri ce au fost incluse în salariile de bază pe când la Botoșani acordarea acestora a fost considerată ilegală de către instanță deci nu ar trebui să beneficieze de acestea. Oricum Botoșaniul e un județ sărac care nu-și permite să plătească aceste sporuri aflate la limita moralei/decenței deoarece aceștia nu produc plus valoarea ci în multe cazuri nervi simplilor contribuabili ori agenților economici cei care aduc banii pentru plata , considerată uneori mizeră de care se bucură funcționarii. Aș vrea să îi văd pe acești funcționari plătiți cu salariile de la o primărie de comună și atunci să mai vorbim…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *