Epidemie de „boala mâinilor murdare”, într-o comună din judeţul Botoşani

maini murdareHepatita A cunoscută ca boala mâinilor murdare face ravagii într-o comună din judeţul Botoşani. Potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică, 36 de îmbolnăviri au avut loc în comuna Vorniceni, dintre care 12 la copii. Principala cauza o reprezintă condiţiile de trai, respectiv igiena, dar şi lipsa unui program de vaccinare. După descoperirea focarelor de boală, oficialii din sănătate au luat decizia vaccinării a o parte din copii din localitate. De asemenea au fost ţinute cursuri de sănătate şi elevii au primit dezinfectante.
Hepatita A este o boală infecţioasă a ficatului cauzată de un virus transmis prin ingerarea de alimente şi apă contaminate.
like facebookCea mai bună metodă de apărare este vaccinarea, studiile medicale arătând că peste 99% dintre persoanele vaccinate dezvoltă imunitate împotriva acestui virus. În programul naţional de imunizare este inclusă doar vaccinarea împotriva virusului hepatic B, îmbolnăvirea cu cel de tip A nefiind considerată grav, întrucât nu poate provoca o infecţie cronică a ficatului.
În plus, trebuie consumată apă din surse sigure, iar mâinile să fie spălate cu apă şi săpun.

One thought on “Epidemie de „boala mâinilor murdare”, într-o comună din judeţul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *