Premierul României a anunțat abrogarea ordonanței care modifică Codul Penal. Botoșaniul încă protestează

grindeanu sorinPremierul României, Sorin Grindeanu, a anunțat, sâmbătă seară, că duminică va avea loc o şedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă 13, care modifica Codul Penal. Cu toate acestea, botoșănenii sunt încă în stradă.

Citește și: FOTO&VIDEO Protestele continuă la Botoşani. Sute de oameni au mers din nou pe străzile oraşului

Bună seara. Am ascultat multe opinii in aceste zile, de la colegii mei, din partidul din care am făcut parte 20 de ani, colegi din coaliţie, colegi de politica, de la partide de opozitie, opinii de la oameni simli, vocea strazii(….)Vin azi sa va spun decizia mea ca prim-ministru: nu vreau si nu doresc sa dezbinăm Romania, nu poate fi rupta in doua. Romania pare rupta in doua. In acelasi timp, tot ce insemana deciziile pe care CCR le-a luat in timp si care nu au fost pusa in practica, este normal sa fie transpuse legal. Pe de alta parte, am vazut mitingurile. Ca si prim-ministru va anunt ca am luat cateva decizii: maine vom face in regim de urgenta o sedinţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.(…) Vom găsi termenul legala ca sa nu intre in vigoare – abrogare, prorogare 2. E nevoie totusi de punerea in concordanta a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzand pragul de 200.000 de lei, astfel ca dupa un dialog pe care sper sa-l am, in cel mai scurt timp sa trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important sa spunem ca toate argumentele pe care le-am avut in sustinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multa confuzie, distorsiuni, care nu au legatura cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul si ministrul Justitiei isi asuma consecintele Inchei prin a va spune ca doresc in continuare sa pun in practica programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel incat ce au votat romanii sa se regaseasca in viata lor. Va multumesc, o seara buna”, a spus Grindeanu.

5 thoughts on “Premierul României a anunțat abrogarea ordonanței care modifică Codul Penal. Botoșaniul încă protestează

  1. Dizolvarea PSD-ului! Dizolvarea Parlamentului! Alegeri anticipate! Viitorul Parlament cu oameni cu moralitate , fără spiru- haretisti, lingăi, tractoriști, condamnați ,cumetri, amante,soții, frați, copii , fini, inculti si demagogi. Rămânem în strada pentru o Românie curata și moderna!

    1. Dana,
      In primul rind dute putin la un control psihiatric si daca esti ok ,la alegeri te aleg pe tine ,a… sa nu uit ..pune mina si citeste inaite de a posta sau de a iesi in strada ,ca nu doare

      1. Nu sunt de acord cu dizolvarea PSD. PSD trebuie curatat de lichele.În rest Dana are dreptate!
        Pt. Ion : intoarce-te la scoala!!! Ai nu mai puțin de 8 greșeli de ortografie și de punctuație intr-o singura fraza!!!!! Așa ca du-te tu la scoala ca ești semianalfabet !!!! Ori ai făcut și tu Mihail Kogalniceanu sau Spiru Haret !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *