Reprezentanții protestatarilor din Piața Revoluției au depus un memoriu la prefect. Ce îi cer botoșănenii primului-ministru!

protestatari piata revolutiei dan nechiforO delegație a protestatarilor din Piața Revoluției a fost, vineri, la prefectul Dan Nechifor, pentru a-i înmâna un memoriu, care să fie trimis la Guvern. Acesta conține mai multe doleanțe ale protestatarilor, nemulțumiți de modificarea codurilor penale, mesajul fiind adresat cu precădere primului ministru Sorin Grindeanu.

like facebookÎn dorința de a vă sprijini în acțiunea de implementare a celor 41 de măsuri asumate prin contractul social încheiat între partidul dumneavoastră și români la ultimele alegeri parlamentare, noi, cei aproximativ 2 000 de botoșăneni prezenți la protest în ziua de 2 februarie 2017, convinși că suntem în asentimentul tuturor protestatarilor din țară, vă prezentăm lista noastră de revendicări: abrogarea de urgență a infamei ordonanțe nr. 13/2017 , destituirea de îndată a ”Avocatului Poporului” și numirea unei persoane apte, continuarea luptei anticorupție și independența justiției, sprijinirea organelor de anchetă în acțiunea de cercetare a persoanelor care și-au folosit funcția și influența pentru a adopta legi cu dedicație, asumarea de către executiv și transmiterea către legislativ a unui pachet legislativ care să reglementeze răspunderea magistraților, răspunderea ministerială și răspunderea legislativă definită direct și personal, continuarea și îndeplinirea obiectivelor asumat în ” Planului de Guvernare”, încredințat de poporul român în cadrul alegerilor din 2016”, se arată în memoriu.
protestatari piata revolutiei dan nechifor1Ei au spus că vor ieși, în continuare, în stradă până când principala doleanță, respectiv abrogarea ordonanței 13 va fi îndeplinită

Prefectul Dan Nechifor le-a transmis acestora că lista cu revendicări va fi trimisă către Guvern.

 

 

One thought on “Reprezentanții protestatarilor din Piața Revoluției au depus un memoriu la prefect. Ce îi cer botoșănenii primului-ministru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *