Viceprimarul Cosmin Andrei: Locativa nu a cerut bani pentru intabularea locuințelor ANL. Vom prinde fonduri în 2017

cosmin-andreiViceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, îl contrazice pe directorul societății Locativa, Florinel Gornea, și spune că orice solicitare financiară venită din partea Locativa a fost aprobată și că bani pentru intabularea locuințelor ANL nu au fost ceruți.

Viceprimarul declară că dacă vor fi solicitări pentru bugetul din 2017 în acest sens, acestea vor fi aprobate.

like facebookToate solicitările care au venit de la Locativa au fost aprobate și nu au fost solicitări din trecut care să fie refuzate. Dacă vor veni solicitări pentru bugetul din 2017, cu siguranță vor fi votate. Noi plătim subvenții pentru Locativa, ei primesc bani pentru dezvoltare, pentru reparația imobilelor pe care le gestionează și care sunt ale CL. Am fi putut aloca acești bani pentru dezmembrări-intabulări, dar nu am avut solicitări. În bugetul din 2017 vom pune bani și dacă nu vom putea să facem pentru toate, vom lua cererile care sunt grupate în anumite imobile și vom începe cu acestea, acolo unde există intenția clară de cumpărare din partea chiriașilor”. a spus Andrei.

În ceea ce privește noile chirii, viceprimarul susține că Consiliul Local a avut pârghii limitate pentru stabilirea acestora, în acest caz fiind vorba de o prevedere legislativă care a intrat în vigoare în luna ianuarie.

Suma de 0.5% va ajunge într-un fond de reparații la societatea Locativa. Acest procent se traduce într-o valoare foarte mică, dar ținând cont că această valoare se adăuga celorlalte procente până la 100% stabilite prin lege, am considerat oportun să fie la un nivel mic și am propus 0,1%. Nu au fost de acord consilierii, astfel că a rămas 0,5%. Cu toate acestea, chiriile vor crește foarte mult. Din punctul meu de vedere, poate ar fi fost potrivit să fie o creștere graduală, dar s-a avut în vedere constituirea unui fond pentru dezvoltarea altor locuințe pentru tineri, lucru care se implementează la Botoșani”, a adăugat viceprimarul.

 

 

One thought on “Viceprimarul Cosmin Andrei: Locativa nu a cerut bani pentru intabularea locuințelor ANL. Vom prinde fonduri în 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *