FOTO! Sute de botoșăneni protestează în stradă împotriva Guvernului: ”Jos mafia!”, ”DNA să vină să vă ia!”

protest gratiere piata revolutiei 1Peste 300 de botoșăneni au ieșit în stradă, miercuri seară, nemulțumiți că Guvernul a adoptat modificarea Codurilor penale. Protestatarii, cei mai mulți tineri însoțiți de copii, sunt în fața Prefecturii cu pancarte și steaguri.

Jos mafia!”, ”Ne vând țara la fier vechi!”, ”150.000 de copii vor fi grațiați de traiul din țara asta. Nu mai avem bani de vaccinuri pentru Hepatita B!”, ”Grațiați infecțiile nosocomiale din spitale!” sunt doar câteva din lozincile împotriva Guvernului. Oamenii mai scandează ”DNA să vină să vă ia!” și ”Apărăm justiția!”, ”Dragnea nu uita, așteptăm și cartea ta!”, ”Jos penalii!

like-facebookPrintre protestatari se numără și fostul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar, Ada Macovei, fostul director al Teatrului ”Vasilache” Florin Aionițoaie, dar și consilierul local, profesorul Daniel Botezatu.

Unul dintre protestatari a declarat că nu-l interesează foarte mult ce face Guvernul, însă acesta trebuie să-și schimbe prioritățile, iar grațierea nu este o prioritate.

La ora 19.00, protestatarii vor merge într-un marș pe străzile din Botoșani, pe traseul : Calea Națională, Sucevei, Primăverii, Marchian și Cuza Vodă.

protest gratiere piata revolutiei

protest gratiere piata revolutiei 3

protest gratiere piata revolutiei 2

 

4 thoughts on “FOTO! Sute de botoșăneni protestează în stradă împotriva Guvernului: ”Jos mafia!”, ”DNA să vină să vă ia!”

  1. Ceea ce au făcut guvernanții în acea noapte pot face oricând, în orice moment, cu orice lege, nu doar în Justiție. Dacă acum pui lacăt pe independența Justiției, mâine poți interzice circulația persoanelor, poți suprima internetul, presa liberă; poți închide granițele, poți trimite oamenii în lagăre, la munca silnică ori îi poți, pur și simplu, extermina.
    Iar toate acestea în numele v o t u l u i d e m o c r a t i c care te-a adus la Putere, în numele „democrației“, al poporului… În numele „democrației populare“.
    Mecanismul de atac la statul de drept este predictibil și își dovedește, iată, ciclicitatea implacabilă.
    A fost noaptea minții guvernanților.
    Este prea mult și prea periculos pentru a-i lăsa să-și facă în continuare de cap!

  2. Diseara vom continua protestul si impreuna vom reusi, toata tara e in strada si fierbe in fiecare seara, un exemplu de democratie si politrucii trbuie sa tina cont de vointa majoritatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *