Mai mulți bebeluși au contactat infecții în spital

bebelus bolnavMai mulți bebeluși, care au stat internați mai mult de 14 zile pe Secția de neonatologie a Spitalului Județean, au contactat infecții în spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, Ștefan Bercea, anul trecut s-au înregistrat 26 de cazuri de infecții intraspitalicești, cele mai multe fiind contactate de nou-născuți. Nu mai puțin de 15 bebeluși au luat virusul din Maternitate și trei de pe Secția de Pediatrie. De asemenea, au mai fost opt cazuri de infecții nosocomiale la Spitalul Județean, pe secțiile chirurgicale.

Anul acesta, au fost înregistrate opt cazuri de infecții intraspitalicești.

like facebookPacienții au fost izolați în saloane, s-au luat măsuri de dezinfecție curentă și terminală la externarea pacientului. De asemenea, s-a crescut cantitatea de dezinfectanți alocată fiecărei secții în parte. Infecțiile nosocomiale pot să apară din cauza îngrijirilor acordate pacienților, din cauza numărului crescut de zile de spitalizare. Mare parte din infecții au apărut după 7-14 zile de spitalizare. La nou-născuți au apărut în cazul celor care au stat 14-21 zile internați. O altă cauză este creșterea numărului de tratamente cu antibiotice administrate pacienților și faptul că pacienții consumă antibiotice fărtă prescripție medicală, dar și datorită statusului imunitar al pacientului”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Pentru a preveni aceste îmbolnăviri, reprezentanții Spitalului Județean intenționează să angajeze un medic de boli infecțioase pentru o mai bună politică a antibioticelor în cadrul spitalului, dar și mai mulți infirmieri.

 

Infecțiile nosocomiale sau intraspitalicești sunt acele infecții care pot sa apara pe parcursul spitalizarii si se supraadauga bolii pentru care pacientul s-a internat. Acestea pot sa fie în legatura cu deficiente de igiena, sterilizare, manevre  sau îngrijiri medicale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *