Ancheta finală pe Secția de Pediatrie în cazul copilului înțepat de mai multe ori. Ce măsuri s-au dispus

salon pediatrie spital copiiReprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” au prezentat concluziile anchetei de pe Secția de Pediatrie, după ce un părinte a acuzat cadrele medicale că i-au maltratat copilul în timpul unei banale intervenții medicale.

Medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că sesizările părintelui au fost întemeiate și că asistenții care au efectuat manevrele vor fi sancționați. Sancțiunile urmează să fie decise de Comisia de Disciplină.

like facebookÎn urma sesizărilor primite din partea unui părinte, referitor la manevrele care nu s-au justificat prin înțeparea multiplă a unui copil în cadrul Secției Pediatrie, s-a întrunit comisia care a verficat situația.  Asistenții din cadrul secției Pediatrie, care au efectuat manevrele, vor fi sancționați disciplinar”, a spus Bercea.

În urma controlului au fost depistate și alte nereguli la nivelul Secției Pediatrie ce țin de serviciul Runos.

Și aceste persoane vor fi sancționate și pentru nereguli. Au schimbat tura fără să consemneze în caiet”, a adăugat medicul Ștefan Bercea,

Comisia care a efectuat ancheta a sugerat achiziția de aparatură specială pentru identificarea venelor care nu pot fi prinse, pentru evitarea unor astfel de situații.

Reamintim că un părinte a acuzat faptul că fetiţa sa, de nouă luni, a ajuns la spital pentru un tratament injectabil iar micuţa a trebuit să suporte 15 înţepături la mâini şi picioare pentru că personalul medical nu îi găseau venele pentru a pune un flexor.

Ulterior, fetiţa a fost dusă la o unitate medicală din Iaşi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *