Noile chirii la ANL-uri au fost aprobate. Când intră măsura în vigoare

ANL CismeaChiriașii ANL vor plăti chirii mai mari, proiectul privind noile tarife la locuințele ANL fiind aprobat, miercuri, de către consilierii locali. Noile chirii vor intra în vigoare din luna ianuarie 2017, ceea ce înseamnă că chiriașii vor plăti retroactiv. În cadrul ședinței s-a stabilit și cota care va ajunge la bugetul local. Aceasta va fi de 0,5% și va fi utilizată pentru evetualele intervenții la locuințe. Ea se va aplica doar în cazul chiriașilor cu vârste de peste 35 de ani.

like facebookInițial, consilierii PSD au propus o cotă de 0,1%, însă primarul Cătălin Flutur a venit cu propunerea ca aceasta să fie de 0,5%.

Noi când vom avea intervenții de făcut la locuințe, reparații curente, singura sursa prin care putem rezolva problemele de acolo este această cotă”, a spus Flutur.

Consilierul local Gabriel Alecsandru a spus că noile chirii sunt destul de mari și a cerut parlamentarilor să facă intervenții la nivel central pentru ca hotărârea de Guvern să fie anulată.

Aceste blocuri au fost construite pentru a ajuta tinerii. Corect ar fi ca parlametarii să facă demersuri pentru ca hotărârea să fie anulată. Problema nu este această cotă, de 20-30 lei, ci chiriile care sunt foarte mari”, a menționat consilierul local.

Din evaluările efectuate de societatea Locativa, chiria pentru o locuinţa ANL cu două camere pentru tineri cu vârsta sub 35 ani ar fi cca 396 lei/lună, iar pentru tinerii cu vârsta mai mare de 35 ani cea 539 Iei/lună. În cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile vor avea aproximativ aceleaşi cuantumuri. Aceste valori vor fi valabile în cazul chiriaşilor care au vârsta de peste 35 de ani. Cei care au sub 35 de ani vor plăti o chirie mai mică, respectiv 380 – 390 lei lunar.

De asemenea, cuantumul chiriei pentru o garsonieră va fi de maxim 270 de lei, pentru persoanele cu vârsta sub 35 de ani, și maxim 370 de lei, pentru chiriaşii cu vârsta peste 35 de ani.

 

12 thoughts on “Noile chirii la ANL-uri au fost aprobate. Când intră măsura în vigoare

  1. Masuri luate impotriva oamenilor fara posibilitati.Intr-o familie cu un singur venit cat salariu minim pe economie si cu 2,3,4,5 sau chiar 7 copii cum credeti ca pot plati o chirie de 480 ron si alte cheltuieli la gaz,energie ,apa etc care insumeaza si ele in jur de 500 ron.Ce o sa se faca cu ei?….O sa-i scoata in strada ?Lege gandita de cei cu posibitati materiale si cine stie cu cate locuinte.

  2. Care tineri domnule FLUTUR????Tinerii care stau cu parintii pana la 40 de ani???Si de ce??Pt ca ANL-urile sunt pentru cei ce „dau un ban” (spaga) celor ce conduc locativa!TINERII STAU CU CHIRIE IN ORAS, CHIRIE CE SE RIDICA PANA LA 200€!Aaaa si inca ceva domnule FLUTUR: de curiozitate s a facut un control in zona ANL Cismea?Sa vezi domnule FLUTUR cat tineret locuieste acolo!90% din locatari sunt tineri :))))))=)))))

  3. Primar cretin si consilieri si mai cretini !!!!!! Voi știți care e salariul minim pe economie????? Pentru voi nu e mult , nu????? Aveți venituri de mii de euro ! Oameni buni , cu ce v- om plati aceste chirii exorbitante ??? Tâmpiții dracului ! Idioților !!!!

  4. Domnule primar FLUTUR, in alte orase din tara mai mari decat Botosaniul , cota pentru bugetul local este de 0%, pentru a nu impovara si mai mult locatarii din blocurile ANL, si asa chiriile s-au marit enorm de mult. Aceasta cota de 0,5% impusa de dv. inseamna in jur de 100 ron. Pentru dv. nu inseamna mult acesti bani, dar pentru multi conteaza..
    Imbunatatiri in apartamente s-au facut din banii nostrii, totul este facut de mantuiala, dar cereti bani pentru reparatii!! Bravo domnule primar,e bine ca cereti, dar va intrebati daca avem de unde sa-i dam??
    Intrebare pentru dl. Gornea: pretul unui apartament cu 2 camere este aproximativ la fel cu cel cu 3 camere?? …asa e si cu chiriile….:))

  5. Din ceea ce stiu ROMII din ANL Cismea vor plati maxim 50 Lei desi stau in ANLuri … vrem si noi sa ne declaram ROMI, care este PROCEDURA ?

  6. sa inteleg ca cei de la anl bucovina sau anl cismea vor plati la fel ca cei din calugareni, cei din blocul vis-avis de romarta si bazar? oare in acea ordonanta nu scrie ca se vor plati chiriile si in functie de zona? cele din centru sunt in zona”0” iar cele de la periferie sunt in zona”c”…… cum au calculat somitatile de la locativa chiriile de le-au iesit rezultate identice atit pentru cei cu 2 camere cit si pentru cei cu trei camere? e corect ca pentru o camera in minus sa platesti la fel ca cel care are o camera in plus? sau in functie de virsta.. pai sunt foarte multi care au prins o repartitie la o virsta de peste 30 ani .. adica au stat doi ani si acum li s-a marit chiria doar pt ca au 35 ani.. ce ne facem cu cei care au prins o repartitie cind aveau 20 ani ? adica ei pot sta 15 ani pina cind li se vor mari chiriile? pai n-ar fi mai corect sa se plateasca si in functie de cit de mult stai la anl? cu cit stai maimult cu atit chiria creste

    1. Pentru o corecta informare chiria la ANL bazar si Romarta sunt in prezent peste 220 lei de la ultima majorare iar acolo a fost mozaic pe jos,nu exista centrale,gresie etc,in case ploua etc

  7. oricum le multumim din suflet atit domnuli primar cit si consilierilor locali care au votat propunerea celor de la locativa… apropo au votat pt salariile celor de la locativa care s-au cam inmultit in ultimii ani si trebuie hraniti sa nu slabeasca……….. dar poate mai bine votau acolo pt marirea taxelor catre bugetul local pe care ar trebui sa le plateasca domnul de la mall( care are datorii f. mari si mai este si in insolventa dar s-a distrus un parc pt a face un ”favor” prietenului prisecariu) sau poate domnului de la belvedere( alt caz cunoscut atit de primar cit si de consilierii locali care au desfiintat o strada ca sa faca ala un hotel) cit despre anl-uri oare nu spune ordonanta ca se maresc si in functie de ce se pune la dispozitie? gaz ( la care chiriasii si-au facut deschiderea au platit contor, instalatie) energie electrica( pt care tot chiriasii au platit la bransare si deschidere si contor).. centrala termica pe care f. multi si le-au montat pe banii lor…………… pt ca 200 de euro platesc unii in oras dar se duc doar cu hainele nu investesc in bunuri ( asta pt david- cumpara tu pat , mobila centrala, televizor, frigider aragaz, pune parchet , usa si dupa mai vb. david)

  8. Domnilor,
    Clar este o aberitate decizia primariei, dar ce facem cu cei care locuiesc in ANL dar au venituri mari sau foarte mari? Si sunt foarte multi tineri care au venituri de pana la 1200 lei pe luna si asteapta de 2-3-5 ani un apartament liber. Cred ca cel mai bun criteriu de majorare ar fi dupa veniturile chiriasilor. Ar fi corect zic eu!

  9. nu va bateti capul degeaba,astia de la LOCATIVA sunt niste sugative,adica domnul FLUTUR ca el a fost director la locativa,eu am ajuns sa platesc pentru un garaj 800 lei pe an si nici cale de acces nu mi.au lasat ca au facut parcari chiar in fata garajului…

  10. Alooo!!! Domnilor(e prea mult spus)din primărie și alte instituții abilitate,ați întrebat vreodată pe vreun chiriaș anl cît de prost e făcută lucrarea de construcție a blocurilor? V-ați uitat vreodată pe vreo adeverință de salariat a vreunui chiriaș să vedeți ce salariu are? Cîți sunt pe salariul minim pe economie? V-ați uitat că cei mai mulți au sub 1000 de lei pe lună? Voi trăiți pe lumea asta sau pe alta în care cei mai săraci o duc la fel ca voi? Știați sau ați luat vreodată la cunoștință că apartamentele cele mai multe sînt friguroase iarna? Păi de unde? N-aveți treabă cu realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *