Vești proaste pentru șoferi. Reguli mult mai dure la Inspecția Tehnică

service autoMinisterul transporturilor le-a pus gând rău posesorilor de rable. Mașinile vor trece de inspecția tehnică doar dacă au cel mult defecte minore se arată într-un proiect de act normativ aflat în dezbaterele la minister.

Regulile privind inspecția tehnică a mașinilor vor fi modificate la cerința Comisiei Europene, cu impact atât asupra șoferilor, cât și asupra inspectorilor tehnici.

Autoturismele cu defecte majore vor fi respinse la ITP iar şoferii vor fi obligaţi să le repare în 30 de zile

like facebookUna dintre regulile care va fi schimbată este aceea că obligația de a se supune primei inspecții tehnice periodice la un an, dacă mașina a fost nouă la data primei înmatriculări în România, va fi aplicată doar autovehiculelor destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, mai mult de 8 locuri pe scaune și autovehiculelor utilizate pentru transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, nu și celor folosite la învățarea conducerii auto, ca în prezent.

De asemenea, va fi instituită următoarea regulă: în cazul în care, la inspecția tehnică periodică, sunt constatate doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției.

În cazul în care, la inspecția tehnică periodică, se constată deficiențe majore, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială.

Noile reguli vor fi introduse la 20 mai anul acesta, dar vor fi valabile peste un an, din 20 mai 2018, potrivit profit.ro. Documentul se află momentan în dezbatere publică şi are nevoie de aprobarea Guvernului  şi  a Parlamentului.

Sursa> Realitatea.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *