FOTO Patru botoşăneni, implicaţi într-un grav accident de circulaţie petrecut în Ungaria

accident ungaria audi1Ziua de vineri, 13, a fost una cu adevărat ghinionistă pentru patru botoşăneni care s-au pornit din Botoşani spre Franţa, însă au avut un grav accident de circulaţie în Ungaria. Cei patru se aflau într-un autoturism Audi A4 şi mergeau pe autostradă, iar la 73 de km de Budapesta, din sensul opus venea un microbuz, înmatriculat în România, ce a intrat în derapaj. Microbuzul a ajuns de-a latul străzii, iar remorca a intrat pe sensul opus, unde a izbit din plin maşina celor patru botoşăneni.

La volanul autoturismului se afla Laurenţiu Posteucă, care a apucat să vadă doar o „umbră” şi a apoi s-au trezit cu remorca peste ei. În urma impactului, maşina a fost puternic avariată şi cei patru ocupanţi ai maşinii au fost grav răniţi.

like facebook” Eu eram în dreapta şi dormeam. M-am trezit atârnând în centură şi am fost scoşi de autorităţi. Pasagerii din spate au avut pierderi de memorie, nici nu ştiau unde se află. Noroc că maşina a avut un motor rezistent, că altfel cred că muream cu toţii de la impact. Apoi am stat în spitalul din Ungaria şi când am fost duşi la spitalul din Timişoara, unde am stat o noapte pentru transferul la Botoşani, nici nu ne-au băgat în seama. O noapte întreagă am stat la Urgenţe şi nimeni nu ne-a întrebat dacă avem nevoie de o cană cu apă”, a povestit Mihai Darie.

accident ungaria audiAu fost transportaţi la un spital din Cegled. Au fost diagnosticaţi cu fracturi costale, fisuri la stern şi la inele de coloană, precum şi fracturi la glezne şi luxaţii de genunchi. Şoferul şi pasagerul din dreapta, Mihai Darie, au stat internaţi o săptămână în spitalul ungresc, după care au fost transferaţi la un spital din Timişoara, apoi au fost preluaţi de două ambulanţe şi transportaţi la Botoşani.

Au mai stat cinci zile internaţi la Spitalul Judeţean Mavromati şi apoi au fost externaţi pentru a începe recuperarea, ce durează între două şi trei luni. Ceilalţi doi pasageri au fost externaţi mai repede, însă se simt în continuare rău.

Toate lucrurile au rămas în Ungaria, inclusiv maşina şi de acum trebuie să se lupte şi cu birocraţia asigurărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *