Locativa a calculat noile chirii la locuințele ANL. Creșterile sunt semnificative

ANL CismeaSocietatea Locativa a stabilit valorile aproximative în ceea ce privește chiriile la locuințele ANL, care vor crește cu 60 până la 80%, din luna ianuarie 2017. Florinel Gornea, directorul Locativa, spune că majorarea se aplică la toate locuințele ANL din țară, iar valorile au fost stabilite după mai multe criterii, respectiv vârsta titularului de contract, suprafața locuinței, vechimea blocului, gradul municipiului.

De asemenea, la acest calcul al chiriei mai intervine un procent care va fi aprobat de către Consiliul Local. Acest procent, conform legii, este variabil de la zero la maxim 1%. În tarifele făcute de noi am luat în calcul valoarea maximă, însă, în cazul în care consilierii locali stabilesc un procent mai mic, și tariful va scădea. Sunt orașe din țară care au propus 0,1 sau 0,2 sau chiar 1%”, a spus Gornea.

like facebookPotrivit calculelor făcute de Locativa, pentru două camere se plătește acum în jur de 90-96 lei chiria pe lună va ajunge la 480 lei, în acest tarif fiind inclus procentul maxim de 1% care urmează să fie stabilit de Consailiu Local. Pentru un apartament cu trei camere se va plăti până la 520 lei de la 100-110 lei cât este în prezent chiria pe lună.

Noile tarife vor fi supuse spre aprobare în ședința de Consiliu Local din luna ianuarie. Reprezentanții Locativa se așteaptă, datorită chiriilor semnificative, fie ca unii chiriași să plece din locuințe, fie să facă datorii.

Există și varianta de a opta pentru cumpărare. Aceste valori sunt valabile pentru 2017. În 2018 vor fi alte chirii. Consiliul Local va decida când vor intra în vigoare noile chirii, respectiv fie din ianuarie, fie din 1 februarie”, a adăugat Gornea.

One thought on “Locativa a calculat noile chirii la locuințele ANL. Creșterile sunt semnificative

  1. În primul rand, majorarea cu 60-80% din valoarea de 90 de ron nu rezulta 480 ron, iar diferența de 40 de ron dintre un apartament cu 2 camere și un apartament cu 3 camere ,este absurd de mica.Cum s-au făcut aceste calcule?Dar va spun eu, în apartamentele cu 3 camere locuiesc VIP-urile din Botosani!
    De cumpărat, încă nu se pot cumpăra din cauza cărții funciare, iar Locativa sau Primăria nu au nici un interes sa le vândă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *