Doi asistenți maternali bat recordul la numărul de copii luați spre îngrijire: au ajuns la zece

dan slincu dgaspcDoi asistenți maternali din județul Botoșani dețin recordul la numărul de copii luați spre îngrijire. Aceștia au avut până acum câte zece copii luați în plasament. Unii dintre copii au devenit adulți, însă aceștia mai păstrează legătura cu părinții ”adoptivi”. Potrivita datelor prezentate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, în top se mai află un asistent maternal care a avut în îngrijire nouă copii, urmat de un altul cu șapte copii.

like facebookCel mai în vârstă asistent maternal botoșănean are 62 de ani și activează în domeniu din anul 1999. De asemenea, un asistent maternal a adoptat doi dintre copiii luați de la stat.

Între acești asistenți maternali și copii s-a creat o relație și țin legătura. Avem un asistent maternal care a adoptat doi dintre copiii luați”, a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani.

Numărul asistenților maternali a scăzut an de an. Dacă în 2005 erau 400 de asistenți maternați în județul Boltoșani, la această dată sunt doar 219 asistenți maternali cu 428 de copii sau tineri luați în plasament.

 

One thought on “Doi asistenți maternali bat recordul la numărul de copii luați spre îngrijire: au ajuns la zece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *