Taxa de salubrizare ar putea să rămână la același nivel. Vezi motivul!

gunoiTaxa de salubrizare ar putea să nu se mai majoreze. O Ordonanță de Guvern care se află în dezbatere publică își propune să modifice modalitatea de implementare a taxei de depozitare a gunoiului, astfel încât nu se va mai plăti 80 lei pentru fiecare tonă depozitată, ci doar pentru diferența între țintele asumate de către România și cantitățile de gunoi de anul trecut. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că dacă ordonanță va fi promovată, impactul asupra populației va fi major, în sensul că nu va mai trebui să scoată bani în plus pentru gunoi.

like facebookCu alte cuvinte. nu se mai plătește pentru fiecare tonă depozitată ci pentru diferență. Dacă rămâne în această formă se reduce substanțial impactul asupra populației și agenților economici, pentru că această țintă se poate atinge. Pentru acest an avem un target de a reduce cu 20% cantitatea de deșeuri, iar ce trece peste această țintă vom plătit 80 lei pe tonă. Dacă ne încadrăm în această țintă, tariful pentru gunoi nu va mai crește, iar acest lucru îl putem face prin implementarea colectării selective a deșeurilor”, a spus Cosmin Andrei.

Viceprimarul susține că pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de un program de conștientizare a populației privind selectarea deșeurilor. Introducerea taxei de mediu, de la 1 ianuarie, pentru fiecare tonă de gunoi depozitată a stârnit un val de nemulțumiri la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *