Pacienții de la UPU, triați după buline. Măsura luată la UPU a Spitalului Județean!

camere-video-upu-judeteanCoduri introduse, de săptămâna aceasta, și la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Pacienții vor fi preluați funcție de bulina care i s-a pus la triaj și nu de bonurile de ordine. Prioritate vor avea bolnavii cu bulină roșie. Măsura a fost luată pentru a ușura munca medicilor, care sunt puțini, dar și pentru evitarea scandalurilor.

like facebookDin cauza numărului mare de pacienți, unii botoşăneni care ajung la UPU sunt nemulțumiți de faptul că aşteaptă prea mult pentru a fi preluați de către un medic. Aceștia nu înțeleg însă că medicii preiau pacienții în baza unui protocol național de triaj al pacienților, care va fi aplicat şi vizual, sub forma unor buline colorate corespunzătoare celor cinci coduri: roșu, galben, verde, albastru și alb.

Primii pacienți care vor fi preluați în urgenţe, indiferent cât de mult a așteptat cineva sau nu, sunt cei aflați în cod roșu, pacienți aflați în stop cardio respirator, prezintă insuficienţă respiratorie gravă, o stare de comă, pacienți al căror risc vital este imediat”, a declarat şeful UPU-SMURD, petre Rădăuceanu.

Codul galben se referă la pacienții care reprezintă un risc vital imediat, sunt pacienți care prezintă o durere toracică intensă, o insuficienţă respiratorie cu saturație foarte mică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *