Concluziile pompierilor după incendiul uriaș de la UPSS

incendiu fabrica upss botosani (3)27 de pompieri botoşăneni au acţionat, miercuri, cu nouă autospeciale, dintre care şase cu apă şi spumă, una pentru salvare de la înălţime şi două pentru suport şi conducere operativă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei fabrici de prelucrare a fontei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de cca. 1.800 mp, cu posibilităţi de propagare la întreg acoperişul, dar şi la bunurile din interior.

like facebookDe altfel, flăcările, înalte de 7 – 8 metri, precum şi fumul dens se vedeau de la câţiva kilometri distanţă. Pentru stingerea incendiului, îndepărtarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de trei ore.

 

Citeşte şi: VIDEO&FOTO! Incendiu devastator la o fabrică din Botoșani
FOTO! Mașini mutate de polițiști și pompieri din calea flăcărilor

Intervenţia a fost extrem de dificilă, având în vedere că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile (acoperiş dublu, format din carton asfaltat/bitumat şi material lemnos), viteza mare de ardere amplificată de rafalele de vânt puternic, presiunea scăzută la hidranţi şi accesul limitat la acoperiş.

Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze o suprafaţă de cca. 1300 de m.p. din acoperişul cădirilor alipite de focar, clădirile din imediata apropiere şi utilajele din interior.

Nu au fost înregistrate victime. Cei 14 salariaţi s-au autoevacuat.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 100.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 1.200.000 de lei.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere.

One thought on “Concluziile pompierilor după incendiul uriaș de la UPSS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com