Vești proaste pentru șoferi. Vor scoate mai mulți bani din buzunar din 1 februarie

masina- soferi iarnaÎncepând de săptămâna viitoare, șoferii vor plăt amenzi de circulație mai mari cu aproximativ 16%. Amenda minimă va fi de 290 de lei, față de 250 de lei, în prezent. Creşterea salariului minim pe economie la 1450 de lei, începând cu 1 februarie 2017, va aduce drept consecinţă majorarea amenzilor de circulaţie.

Mai exact, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut, conform Codului rutier. Așadar, din februarie 2017, un punct-amendă va reprezenta 145 de lei, față de 125 de lei, cât este acum.

like facebookAceastă majorare se va traduce, pentru cetățeni, printr-o amendă minimă de 290 de lei (față de 250 de lei, în prezent) și una maximă de 2.900 de lei (față de 2.500 de lei, în prezent).

Printre cele mai întâlnite fapte ce pot aduce sancțiuni șoferilor se numără, de exemplu, vorbitul la telefon în timpul conducerii mașinii (fără folosirea dispozitivelor de tip „mâini libere”), nepurtarea centurii de siguranță, depășirea limitelor legale de viteză sau neacordarea priorității.

Sursa: Realitatea.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *