Marțea neagră: Guvernul- minune din … lumină și deșteptarea României

Dumitru Toni Monacu
Dumitru Toni Monacu

Nu am niciun dubiu că cel mai eficient mod de a prosti românașul zilelor noastre are la bază televiziunea. Cotat drept cea mai ieftină și mai la îndemână  distracție pe care și-o poate permite poporul,  Măria-sa … televizorul a ajuns în anii postdecembriști un minunat DERO de spălat creiere. Spălat și modelat, desigur. Din acest motiv, compatriotul nostru  care a scos pe piață în  90 sloganul ”Cu televizorul/ Ați mințit poporul!”  merită cu siguranță titlul de cel mai deștept român pentru că a observat încă de atunci manipularea și diversiunea pe care o mare parte din nație nu le sesizează nici în ziua de astăzi.

like facebookTeleviziunile de știri (că despre ele e vorba!) sunt absolut toate aservite politic, urmăresc interese obscure și folosesc pentru atingerea scopurilor lor fel de fel de scenarii machiavelice care ambalate frumos sub deviza ”informării corecte și complete a telespectatorilor noștri” reușesc aproape întotdeauna să-și atingă obiectivul. Și dacă ele, televiziunile, cunosc atât de bine traseul către prostirea și manipularea nației, mă gândesc, făcând o paralelă cu teoremele din matematică și mai ales geometrie, că dacă s-ar aplica reciproca, aceste entități ar putea contribui salvator și la deșteptarea neamului! Numai că, pentru a atinge acest deziderat, Guvernul ar trebui să se formeze exclusiv pe … scheletul televiziunilor de știri. Ar trebui în mod obligatoriu ca Dragnea – pardon, Sorin Grindeanu! – să îi transfere la Victoria pe Mugur Ciuvică, Monica Tatoiu, Sorin Ovidiu Bălan, Condurățeanu, mama lui Mitoșeru, Bolcaș, Abraham și încă vreo câțiva ”atoateștiutori” pe post de miniștri  iar ca purtători de cuvânt la ministere să fie angajați Mihai Gâdea, Rareș Bogdan, Banciutacu și celelalte …TRUMpete (că tot e de acualitate!) care seară de seară ne arată și ne spun ce vor ei. Evident că un asemenea Guvern nu ar fi … din umbră, cum se practică prin Opoziție ci din … lumină. Lumina reflectoarelor, adică!

Vă imaginați cum ar … dudui economia cu asemenea specialiști în Executiv? Programul îndrăzneț al Livucului de Teleorman ar fi exact ca un păr în calea … mașinii de tuns comparativ cu ce ar putea realiza lătrăii enumerați mai sus.  Iar dacă punem la socoteală și faptul că îndepărtând  ”mașinile de tocat” din televiziuni am scăpa și de … felcerii care netezesc de zor creierele românilor, rezultă că redresarea și deșteptarea Românicii e de fapt o chestiune de timp. Timp scurt, desigur!

Din păcate, Guvernul e format, hămăitorii își toacă în fiecare seară adversarii incomozi, românii stau cu gura căscată la ei până la miezul nopții iar a doua zi, în fața blocului, la crâșmă sau la locul de muncă (vorbesc de angajații de la stat că cei din mediul privat mai au și treabă!) combat de zor Guvernul sau Opoziția, emanând în jur mărețele idei ce le-au nivelat circumvoluțiunile cu o seară înainte. Și Doamne-ferește dacă se întrerupe cablul 10 minute! Apa, nu! Apa poate să lipsească și câte două-trei zile, nu e așa de importantă…

2 thoughts on “Marțea neagră: Guvernul- minune din … lumină și deșteptarea României

  1. Toni Monacu – de acord cu tine ca televiziunile informeaza-manipuleaza oamenii zi de zi, dar oare tu nu faci la fel? Nici un om de pe Pamint nu poate fi obiectiv pina la capat, asertiunile lor tinand de judecatile de valoare/nonvaloare proprii. Si tu faci la fel.
    Ai putea sa gasesti tu o alta modalitate de ,,informare”?? Oamenii nu mai citesc ziarele pentru ca si acestea sunt impregnate de aceleasi ,,porcarii”.In plus, unii au uitat sa citeasca pentru ca sunt ocupati la crasma. Deci, tot televiziunea ne ,,informeaza”. Si, ca sa stii si tu, nu toti oamenii se trezesc cu ,,creierii spalati” cum zici tu. Eu stiu pina unde ,,informatiile” sunt adevarate si de unde mustesc a manipulare. Ai cochetat si tu cu jurnalismul si stii ca stirea este stire – de obicei seaca si concisa. Atunci cind ,,jurnalistii” se apuca sa interpreteze si sa faca scenarii din fiecare stire in parte se numeste manipulare, iar cind acestia isi umfla bojocii de le sar capacele, atunci acea
    porcarioara se face pe bani multi.Nu cred ca nu stii lucrul acesta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *