Tânăr salvat de medici după ce temperatura corpului a coborât la 25,5 grade Celsius

barbat-targa-ambulanta-upuMedicii botoşăneni au reuşit o minune, după ce au salvat un tânăr adus mai mult mort decât viu la spital. Tânărul, de 22 de ani, a ajuns cu o hipotermie severă, după ce a stat o noapte întreag în ger şi temperatura corpului a coborât la 25,5 grade Celsius. Consumase băuturi alcoolice la un bar din localitatea Slobozia şi a vrut să se pornească spre casă, însă a căzut într-un şanţ. A rămas acolo peste noapte fiind găsit de săteni abia vineri dimineaţă. Au fost alertate cadrele medicale ce l-au preluat cu o ambulanţă şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Ajuns pe mâna medicilor din UPU, bărbatul a fost întrodus într-o pătură specială, cu aer cald, care trebuie să ridice temperatura corpului cu doar un grad pe oră, pentru a nu supune organele unui șoc. Pentru că însă temperatura corpului era extrem de scăzută, cadrele medicale au recurs la mai multe metode speciale pentru încălzirea victimelor hipotermiei.

like facebookBărbatului i-au fost apicate perfuzii calde, acestea fiind injectate într-o venă şi având menirea de a încălzi sângele.
Şi oxigenul pe care acesta îl respira cu o mască sau tub nazal încălzea căile respiratorii și contribuia la creșterea temperaturii corpului. Ca o soluţie extremă, acesta a fost supus şi la spălături interne cu apă caldă, o soluție de apă sărată caldă fiind folosită pentru a încălzi stomacul, vezica sau colonul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *