FOTO! Jandarmii şi-au făcut bilanţul anual la Prefectură. Misiunile au fost cu peste 73% mai multe decât în 2015

jandarmi bilant macaleti nechiforJandarmii au efectuat bilanţul anului 2016, vineri, la sediul Prefecturii. La eveniment au luat parte prefectul Dan Nechifor,  președintele Consiliului Județean, Costică Macaleţi, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Poliției de Frontieră Botoșani.

În anul 2016, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani a urmărit respectarea priorităţii stategice, de creştere a nivelului de siguranţă pentru cetăţeni, efortul fiind concentrat în direcţia creşterii performanţei structurilor operative în îndeplinirea misiunilor.

like facebookPotrivit raportului, în 2016, jandarmii au executat în total 10.850 de misiuni specifice de ordine publică cu 73,26% mai mult faţă de anul 2015, constatându-se totodată o creştere a calităţii modului de organizare şi executare a acestora.

Pentru asigurarea și restabilirea ordinii publice s-au executat 844 de misiuni, cu peste 4300 de jandarmi. Obiectivul principal al M.A.I. de creștere a vizibilității efectivelor din teren s-a concretizat prin în executarea unui număr de 9106  misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat alături de efectivele I.P.J. Botoşani, cu 45,41% mai multe faţă de anul 2015.

jandarmi la bilant prefectura 1În acest sens, în municipiile Botoşani şi Dorohoi, în oraşele Darabani şi Săveni, au fost organizate potrivit legislației în vigoare 6583 de patrule mixte, cu 45,89% mai multe decât în anul precedent, iar pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în mediul rural au fost constituite un număr de 664 patrule mixte, cu 876,47 % mai multe decât în anul 2015.

În mod independent, contribuţia unităţii la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în judeţul Botoşani s-a materializat prin organizarea a  2690  patrule de jandarmi,  cu 93,24% mai multe faţă de anul 2015. Din totalul patrulelor un număr de 78 au fost constituite cu efectivele Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău la solicitarea I.J.J. Botoșani, care au acționat pe raza municipiului Botoșani, în funcție de evoluția situației operative.

S-au executat 186 acţiuni punctuale, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în pieţe, târguri şi oboare, precum şi în alte zone de interes operativ, în scădere cu 16,66%, faţă de anul trecut.

Având în vedere faptul că în cursul anului 2016 au fost extinse competenţele personalului Jandarmeriei pe linia constatării faptelor de natură contravenţională  în materie silvică, o atenţie deosebită a fost acordată pregătirii personalului operativ pe această linie, activități la care au participat specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Botoşani.

Pe timpul menţinerii ordinii publice în sistem integrat cu poliţia au fost constatate în comun 186 infracţiuni, cu 18% mai puţine decât în anul precedent. Pe linie contravenţională au fost constatate un număr de 5.655 contravenţii, reieşind o creştere cu 16% faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 2129 pachete ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina şi 10 litri alcool, produse care au fost predate către organele de poliție.

Au fost primite spre executare un număr de 715 mandate de aducere în 24 localităţi, fiind puse în aplicare, cu prezentarea persoanei citate la organele emitente 348 mandate de aducere, cu 15% mai puține faţă de anul 2015.

Vă apreciez pentru rezultatele obținute și cred cu tărie că Jandarmeria este și va fi o Armă de elită a Ministerului Afacerilor Interne, o Armă în serviciul cetățeanului. Am toată convingerea că, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria va contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la îndeplinirea principalelor obiective din programul de guvernare și din strategiile sectoriale.  Încrederea publică de care vă bucurați vă situează printre primele instituții din România și reprezintă rezultatul muncii dumneavoastră, dar totodată, este și un lucru care vă obligă și mai mult în fața cetățenilor”, a declarat președintele CJ, Costică Macaleți.

Și prefectul județului a avut cuvinte de laudă la adresa jandarmilor.

Sunteţi astăzi la momentul în care trageţi linia şi adunaţi realizările şi neîmplinirile din anul recent încheiat. Ca prefect, am avut numeroase ocazii să constat, în această perioadă, că vă faceţi datoria cu profesionalism şi devotament. A fost un an cu două tururi de alegeri, cu meciuri de fotbal cu risc crescut, manifestaţii publice de sărbătoare sau de nemulţumire, situaţii problematice în anumite zone ale oraşului şi multe altele. Vă felicit şi vă urez mult succes în continuare, în misiunile pe care le veţi avea, să fiţi mândri că purtaţi această uniformă şi că faceţi parte dintr-o instituţie de importanţă maximă pentru sănătatea şi confortul societăţii”, a afirmat Nechifor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *