Parteneriat între Consiliul Județean Botoșani și raionul Drochia. Vezi ce vizează!

costica macaleti raion drochiaAvând în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții și, în dorința consolidării relațiilor de prietenie și de cooperare între autoritățile administrației publice locale din cele două state, reprezentanții Județului Botoșani-Consiliul Județean  (România) și ai raionului Drochia (Republica Moldova) au semnat un Acord de Parteneriat.

Evenimentul s-a desfășurat la Drochia, în data de 13 ianuarie 2017.  Programul zilei a debutat cu depunere de flori la statuia poetului Mihai Eminescu, situată în Piața Independenței din Drochia și a continuat cu o întâlnire oficială la sediul Consiliului Raional și o vizită la sediul Bibliotecii Raionale, unde s-a semnat textul Acordului de Parteneriat. Din partea Consiliului Județean au fost prezenți la Costică Macaleți, președintele CJ,  managerii unor instituții de cultură din Botoșani,

like facebookPartea moldoveană a fost reprezentată de. Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia, Nina Cereteu – primar al orașului Drochia, parlamentari.

Acordul semnat vineri vizează dezvoltarea colaborării în următoarele domenii: economie și comerț,  învățământ, sănătate, cultură și arte, turism și sport, administrație publică locală.

Odată cu crearea acestui cadru propice facilitării relațiilor de colaborare, avem obligația de a transpune în proiecte viabile și în activități concrete aceste propuneri stipulate în Acord. Scopul nostru este de a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor de a colabora cu vecinii de partea cealaltă a Prutului, în beneficiul comun ambelor părți”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani,  Costică Macaleți.

 

One thought on “Parteneriat între Consiliul Județean Botoșani și raionul Drochia. Vezi ce vizează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com