Un nou bebeluş decedat. A contactat o bacterie în Maternitate şi părinţii acuză medicii

bebelus la spitalUn nou bebeluş a decedat, săptămâna trecută, iar părinţii sunt revoltaţi de tratamentul primit în Maternitate. Copilul s-a născut în data de 12 octombrie la Maternitatea Botoşani. A fost ţinut iniţial în incubator şi la câteva zile cadrele medicale au început să îi administreze antibiotice. Părinţii au întrebat pentru ce şi li s-a răspuns că prezintă o bacterie. Pe 27 octombrie a fost externat, iar părinţii au fost puşi să aducă probe de scaun. A doua zi s-au conformat şi au dus probe, analizele scoţând în evidenţă dispariţia bacteriei.

La fiecare două săptămâni mergeau la control la pediatru, însă pe 27 decembrie a făcut o criză, s-a înalbăstrit. A fost dus de urgenţă la Maternitate, unde a mai făcut o criză. A doua zi s-a luat decizia transferului la Iaşi. Micuţul s-a mai luptat până miercuri, când inima sa a cedat.

La autopsie s-a descoperit o bronhopneumonie, însă din discuţiile medicului legist cu părinţii copilului li s-a spus că afecţiunea la plămâni s-a suprapus cu o bacterie, klebsiella ce este posibil să fi fost luată din spital.

like facebookPărinţii spun că de fapt medicii din Botoşani nu au tratat corect bacteria şi de fapt ea nu a dispărut din organismul fiului lor.

„Din discuţiile cu medicul legist mi-a spus că acea bacterie s-a suprapus peste răceală şi acest lucru a dus la deces. Din păcate nu am fost atent când am ridicat certificatul de deces şi ulterior am observat că nu mai este scris în document prezenţa bacteriei, aşa cum mi s-a spus verbal, fiind menţionată doar bronhopneumonia”, a spus Dumitrel Sehleanu, tatăl copilului.

Părinții vor să facă o plângere împotriva cadrelor medicale.

One thought on “Un nou bebeluş decedat. A contactat o bacterie în Maternitate şi părinţii acuză medicii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *