Noi discuții de la introducerea taxei de mediu și majorarea taxei de salubrizare. Vicepreședinte CJ: De ce am interveni noi în ecuația asta!

liviu toma vicepresedinte cjIntroducerea taxei de mediu de la 1 ianuarie 2017 va fi dezbătută, joi, și la Consiliul Județean. Vicepreședintele CJ, Liviu Toma, a declarat că la întâlnire vor participa reprezentanții Primăriei Botoșani, cei ai Urban Serv, dar și ai ADI Ecoproces, după ce primarul municipiului Botoșani , Cătălin Flutur, a spus că va face o scrisoare către Consiliul Județean prin care va cere să achite taxa către Diasil, urmând ca municipalitatea să vireze cei 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeuri către Consiliul Județean, fără să mai plătească TVA. El spune că CJ nu are nicio treabă ci această taxă.

like facebookSe va pune în analiză solicitarea făcută de domnul primar. Din normele metodologice apărute pe 29 decembrie, se spune clar: taxa este colectată de către proprietarul depozitului sau administratorul depozitului. Noi suntem proprietari, dar am delegat prin contract administrarea depozitului. Diasil încasează toate taxele. De ce am interveni noi în ecuația asta. Ar trebui să facem noi treaba administratorului?”, a spus Liviu Toma.

Firma Diasil Suceava a înștiințat operatorul de salubritate Urban Serv că de săptămâna viitoare mașinile cu gunoi nu vor mai fi primite, dacă nu plătește și taxa de 80 de lei pentru depozitare, Această nouă taxă se va reflecta în buzunarele botoșănenilor, care vor trebui să plătească mai mult pentru gunoi, cu aproape 2 lei mai mult de persoană, pe lună.

 

One thought on “Noi discuții de la introducerea taxei de mediu și majorarea taxei de salubrizare. Vicepreședinte CJ: De ce am interveni noi în ecuația asta!

  1. Primarul in mandatul trecut a atentat la buzunarele botosanenilor cu HSR , acum are altă găselnită cu smecherii gunoieri de la Suceava , ne jefuiesc chiar de avem groapa noastră de gunoi!
    NU E CORECT DOM PRIMARE SĂ NE JEFUIASCA CEI DE LA SUCEAVA ! PARANDĂRĂTUL??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *