Locuitorii comunei Dobârceni, petiții la prefect. Ei cer punerea în funcțiune a rețelei de apă din comună.

prefect-dan-nechifor-botosaniPrefectul Dan Nechifor a iniţiat miercuri o nouă întâlnire între autorităţile de a căror colaborare depinde alimentarea cu apă a peste 1.500 de locuitori ai comunei Dobîrceni. Sistemul de transport şi distribuţie a fost finalizat în vara anului 2016, însă paşii procedurali şi birocraţia presupusă de intrarea în funcţiune a noii reţele au făcut ca, nici până acum, să nu curgă apă la robinetele cetăţenilor.

like facebookÎntâlnirea a fost provocată de prefectul judeţului, după ce, în repetate sesizări trimise instituţiei, locuitori ai comunei au solicitat urgentarea procedurilor.

“Este mai mult decât binevenită o astfel de întâlnire, pentru că, fără ajutorul celor de la judeţ nu se poate rezolva. Am făcut solicitări încă din vara trecută. Sper doar ca lucrurile să se mişte mai repede.”, a declarat Radu Livinschi,  primarul Dobîrcenilor.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai societăţii Nova Apaserv, cea care va trebui să preia noua reţea de alimentare, acordul consiliului de administraţie al societăţii, fiind dat. în acest sens, săptămâna trecută. Pentru ca locuitorii din Dobârceni să poată folosi investiţia de peste 4 milioane de lei – fonduri guvernamentale 100%, este nevoie, însă şi de acordul acţionarilor ADI AQUA, de perfectarea documentelor de la Registrul Comerţului, de preluarea în patrimoniu, şi, nu în ultimul rând, de citirea tuturor apometrelor din cele câteva sute de puncte de branşament.

„Este firesc, după ce ai finalizat astfel de investiţii să le şi pui în funcţiune. Îi rog pe toţi factorii cu atribuţii în acest sens să acorde sprijinul necesar locuitorilor din comuna Dobîrceni. Că e secetă, că e ger, reţeaua centralizată de apă potabilă nu este doar un element al confortului, este o strictă necesitate.”, sunt cuvintele prefectului Dan Nechifor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *