Poliţist acuzat că a „furat” informații din baza de date a Poliției

politist in stradaUn poliţist a ajuns să fie acuzat oficial de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce procurorii au găsit asupra sa o agendă cu datele personale ale mai multor cetăţeni. Suspiciunea anchetatorilor este că poliţistul, Dan Haureş, a accesat baza de date a IPJ şi a luat respectivele date. Descoperirea a fost făcută în cursul anului trecut când poliţistului i s-a organizat un flagrant la o infracţiune de şantaj.

A fost trimis în judecată pentru şantaj, însă dosarul cu datele din agentă a fost disjuns. Iniţial procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au decis neînceperea urmăririi penale, însă dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi rezoluţia a fost atacată la Tribunalul Botoşani. Marţi, judecătorii au decis confirmarea redeschiderii urmării penale.

like facebookAgentul de circulaţie Dan Haureş a fost trimis în judecată pentru şantaj, după ce a solicitat de la un tânăr 10.000 de euro pentru influenţarea unei anchete privind un accident rutier în care a fost implicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *