Bărbat ajuns la spital, în stare critică, de la o bacterie

barbat-targa-smurd-upuUn bărbat, de 32 de ani, a ajuns la spital, în stare foarte gravă, din cauza unei angine severe. Pacientul a fost adus cu o ambulanţă şi iniţial a fost suspectat de meningo encefalită, însă în urma unui examen amănunţit şi a rezultatelor de laborator, bărbatul a fost diagnosticat cu o formă gravă de angină ulcero-necroică,

„Pacientul a întârziat foarte mult prezentarea la medic, astfel că starea lui a fost gravă char de la sosire. A fost imediat supus tratamentului şi este internat pentru monitorizare. În astfel de cazuri pacientul poate ajunge la stare de sepsis în foarte scurt timp”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

like facebookAngina ulcero necrotică este o inflamaţie acută a faringelui, care prezintă, la examenul clinic, o mucoasă faringiană afectată de una sau mai multe ulceraţii. În cazurile severe se produc mici ulceraţii şi necroze la nivelul amigdalelor sau inflamaţii extinse ale amigdalelor şi ţesuturilor învecinate, adesea unilateral. Anginele de acest fel care sunt determinate de bacterii ca streptococul beta-hemolitic tip A, G sau C, Haemophilus influenzae, Branhamella catarralis, pneumococul, sau stafilococul auriu. Acestea se manifestă prin febră, dureri vii la înghiţire, sau migrene puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *