Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IȘJ: Numirile făcute pe posturile de director rămân valabile

ciprian-manolache-1Ordinul emis de ministrul Educației de modificare a metodologiei concursului pentru directorii de școli, prin care au fost eliminate restricţiile privind nominalizarea pe aceste funcţii a unor persoane care nu ocupaseră funcţii de conducere, nu mai poate fi aplicat la Botoșani. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că prevederile ordinului se referă numai la posturile vacante în data de 6 ianuarie 2017 şi nu se aplică retroactiv, ori la nivelul învățământului botoșănean numirile directorilor de școli cu detașare au fost făcute pe 21 decembrie 2016 pe toate posturile.

like facebookÎn ceea ce privește detașarea pe posturile de directori, există un ordin prin care s-a aprobat derogarea de la metodologie. Noi vom respecta ca atare acest ordin, însă nu afectează în niciun fel rezultatele concursului și face referire doar la posturile neocupate de directori. Toate posturile sunt ocupate, iar ordinul prevedea această derogare după data de 6 ianuarie. Ordinul nu se aplică retroactiv. Dacă numirile au fost făcute deja pe 21 decembrie în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar, ele rămân valabile”, a menționat Manolache.

În cazul în care ar mai fi rămas posturi vacante la data de 6 ianuarie, mulți dintre directorii de școli care erau pe posturi fără concurs puteau fi menținuți, în continuare. Ordinul respectiv va fi aplicat la Botoșani în cazul unor demisii.

Pot exista situații de demisii a unor directori proaspăt numiți. În cazul apariției unor asemenea demisii, nu le vom comunica până nu vom găsi și soluții tocmai pentru a nu crea disfuncționalități la nivelul unităților de învățământ”, a adăugat inspectorul școlar.

La nivelul județului Botoșani au fost numiți în funcții 166 directori, dintre care 55 prin detașare și 111 cu concurs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *