Nemulțumiri de la angajările din primărie. Consilierii PSD au răbufnit când au văzut cum arată organigrama pe 2017

mihai tincu pnlConsilierii locali ai PSD nu sunt de acord cu angajările masive la Primăria Botoșani. Aceștia nu au fost de acord cu un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pe anul 2017 și care prevedea angajarea a 58 de persoane la Primăria Botoșani. Consilierul Mihai Tincu a cerut ca proiectul să fie rediscutat într-o ședință ordinară, pentru a fi dezbătut în comisiile de specialitate.

Am dori ca aceste lucruri să fie discutate mai pe larg, în comisiile de specialitate. Ce se întâmplă cu cei 30-40 de consilieri, de exemplu, și unde vor fi ei puși”, a spus Tincu.

like facebookPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, le-a spus consilierilor că au înțeles greșit proiectul și că planul respectiv nu implică obligativitatea ca în timpul anului să fie făcute respectivele angajări.

Organigrama şi statul de funcţii sunt lucruri foarte importante şi, bineînţeles, vor fi discutate și supuse dezbaterii Consiliului Local, în momentul în care vom dezbate bugetul. Este un document uzual”, a mai spus edilul.

A intervenit și Anca Dumitrescu, şeful Serviciului resurse umane din primărie, care a a explicat că Planul de ocupare a funcţiilor publice este o bază de date și nu presupune recrutarea efectivă de personal.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici ne obligă ca la începutul fiecărui an să avem acest plan aprobat. Este un document care stă la baza noastră în ceea ce privește funcția publică. Este obligatoriu să fie aprobat. Fără el nu putem face în cursul anului promovări, sau recrutări de personal. Recrutarea se va face numai funcție de necesități și cu încadrarea în bugetul alocat”, a spus Anca Dumitrescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *