Scandal la o şcoală din judeţul Botoşani din cauza schimbării directorului

profesor-catalogUn scandal a apărut luni la o şcoală din judeţul Botoşani, după ce directorul unităţii a fost înlocuit din funcţie.

Scandalul de la Şcoala Gimnazială din Suliţa a fost creat de membrii Consiliului de administraţie, care s-au declarat împotriva unei decizii a şefului Inspectoratului Şcolar, Gabriel Hîrtie, prin care directorul Valencia Lăbuşcă a fost înlocuit cu învăţătoarea Elena Puşcaşu.

Nemulţumirea este cu atât mai mare cu cât membrii Consiliului de administraţie al şcolii din Suliţa nu au fost consultaţi.

like facebookPrimarul comunei, Costinel Ciubotaru, este şi el împotriva acestei decizii, susţinând că singurul argument în favoarea acestei decizii este legat de culoarea politică a învăţătoarei, aceasta fiind şi membru PSD, dar şi consilier local din partea acestei formaţiuni politice.

Directorul înlocuit este un cadru didactic cu doctorat, foarte apreciat de colegi. Învăţătoarea nu cred că are nici măcar studii superioare”, a spus Ciubotaru.

Consiliul de administraţie al şcolii va ataca în instanţă decizia şefului Inspectoratului Şcolar.

De partea cealaltă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că nu au făcut nimic altceva decât să respecte metodologia.

Consiliul profesoral a trimis o propunere, respectiv pe același director, însă metodologia interzice numirea directorilor care s-au aflat în funcții și care nu au participat la concurs.

Noi am trimis adrese în școli prin care am solicitat consiliilor profesorale să trimită propuneri. Consiliul profesoral de la Școala Sulița  a avut pârghiile legale să facă astfel de propuneri, însă a trimis doar una care nu era eligibilă. În aceste condiții, am propus noi o persoană”, a declarat inspectorul general al IȘJ, Gabriel Hârtie.

2 thoughts on “Scandal la o şcoală din judeţul Botoşani din cauza schimbării directorului

  1. Directorul inlocuit este cadru didactic cu doctorat. ISJ A LUAT CEA MAI BUNA DECIZIE, elevii vor avea un profesor bine pregatit la ctedra, de ce sa se plafoneze in functia de director :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com