FOTO Investiție majoră la Vorona. Campusul școlar de 24 de milioane de lei deschis oficial

campus-vorona- botosaniUna dintre cele mai mari investiții din ultimii ani din județul Botoșani a fost inaugurată, duminică, la Vorona. Este vorba de campusul școlar de la Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare, care a costat nu mai puțin de 24 de milioane de lei, cea mai mare parte din sumă, 17,6 milioane de lei fiind asigurată din fonduri europene.

Lucrarea a început în 2007, realizarea ei durând nu mai puțin de zece ani.

„A durat foarte mult realizarea investiții, dar acum la final ne bucurăm de ea fără să conteze cât de greu ne-a fost”, a spus primarul de Vorona, Aurel Ștefan.

În noul campus școlar vor fi cazați atât elevii din comuna Vorona, cât și cei din localitățile învecinate. Astfel, vor fi realizate 100 de locuri de cazare pentru elevi și 10 garsoniere pentru profesorii care nu locuiesc în Vorona, o cantină,  10 noi săli de clasă, mai multe ateliere pentru activitățile practice, o sală și un teren de sport.

campus-vorona- botosani„Început cu mult entuziasm în 2007, proiectul a fost blocat în 2009 din cauza lipsei de finanțare și părea condamnat definitiv la nerealizare spre marea dezamăgire a beneficiarilor din zona Voronei. Speranța realizării proiectului a renăscut în 2014, când, în urma demersurilor guvernamentale pe POR, s-a pus la dispoziție o linie de finanțare pe Axa prioritară 3-Îmbunătățirea infrastructurii sociale și a fost nevoie de un efort deosebit pentru refacerea întregii documentații la nivelul cerințelor Ghidului de finanțare”, susține senatorul Doina Federovici.
.
like facebookLiceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt’’ din Vorona este frecventat în prezent de 800 de elevi, care sunt din toată zona de sud-vest a județului Botoșani.
.
campus-vorona- botosaniDeschiderea oficială a campusului de la Vorona a avut loc printr-o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de patru preoți, condus de Cristian Ștefan, fiul primarului Aurel Ștefan.
La slujbă au luat parte, alături de cadrele didactice și câțiva elevi ai liceului, oamenii de afaceri Cornel Șfaițer și Nicu Catană, de la Prodalcom Vorona, dar și președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, senatorul PSD Doina Federovici, deputații PSD Tamara Ciofu, Mihaela Huncă, Costel Lupașcu, Răzvan Rotaru și Marius Budăi, dar și inspectorul general interimar Gabriel Hârtie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *