Recomadări de la poliţiştii rutieri cu privire la circulația în condiții de iarnă

drum inzapezit politie botosaniPolițiștii rutieri vin cu recomandări pentru șoferi în ceea ce privește traficul în condiții de iarmă.

Nu porniţi la drum, fără să verificaţi starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi!

Echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă, cu anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc. Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto. 

like facebookAdoptaţi o conduită preventivă în trafic! Circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în condiţiile unui trafic de iarnă, este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.

Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos!

Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniformă!

Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Sursa. comunicat IPJ Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *