Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, apel către cetăţeni: Să evite călătoriile pe timp de viscol

drumuri inzapezite - viscol BotosaniAvând în vedere prognoza emisă de meteorologi pentru următoarele ore, respectiv Cod Galben de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol şi vizibilitate redusă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din județul Botoşani a recomandat conducătorilor auto să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Dacă, totuşi, deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă dacă, pe traseul ales, nu sunt drumuri blocate. Informaţii privind starea reţelei de drumuri naţionale şi judeţene de pe raza judeţului Botoşani pot fi obţinute apelând numerele 0231/508 155 sau 0231/ 508.156.

like facebookÎn cazul existenţei pericolului de blocare în trafic apelaţi de urgenţă 112.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să se informeze permanent asupra condiţiilor atmosferice, să-şi pregătească rezerve de alimente, apă şi combustibil şi să-şi asigure mijloace de încălzire în locuinţe, să-şi pregătească mijloace de iluminat independente de reţeaua electrică, să păstreze la îndemână unelte pentru degajarea zăpezii, să evite orice călătorie dacă nu este necesar. Dacă sunt nevoiţi să plece de acasă, botoşănenii sunt sfătuiţi să îmbrace haine groase, să nu uite de mănuşi şi căciulă, să călătorească numai ziua şi pe şoselele principale, doar cu mijloacele de transport pregătite pentru condiţiile meteo prognozate şi cu viteză redusă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *