Procurorii DNA au finalizat ancheta în ceea ce priveşte trucarea lucrărilor la Evaluarea Naţională ale unui fiu de primar

teza1Neregulile descoperite de profesorii botoşăneni, în vara anului trecut, la lucrările scrise la Evaluarea Naţională ale unui fiu de primar au ajuns pe masa judecătorilor, după o anchetă a procurorilor DNA.

Astfel, au ajuns să fie trimişi în judecată  Ilie Lungu, primarul oraşului Salcea judeţul Suceava, Nicoleta Zettel, profesoară de limba română şi fost director al Şcolii Gimnaziale Plopeni, şi Mihai Gîză, profesor de matematică la aceeaşi unitate de învăţământ, pensionat între timp. De asemenea Mariana Raţă îngrijitoarea de la Şcoala Gimnazială Plopeni, acuzată de comiterea a cinci infracţiuni şi inspectorul Marius Grigoraş, de la Poliţia Salcea, ce a declarat în fals că a însoţit transportul tezelor de la Evaluarea Naţională, au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit actului de sesizare a instanţei, „la începutul lunii iunie 2016, inculpatul Lungu Ilie a iniţiat un grup infracţional organizat, constituit ulterior împreună cu inculpatul Gîză Mihai, consilier local al oraşului Salcea şi profesor de matematică la Şcoala Gimnazială <Cristofor Simionescu> Plopeni, şi inculpata Zettel Nicoleta, director şi preşedinte al Comisiei de organizare a Evaluării Naţionale de la nivelul aceleiaşi unităţi şcolare, la care au aderat ulterior Huţu Cătălin, director al Şcolii Gimnaziale <Aurelian Stanciu> Salcea şi preşedinte al Comisiei de organizare a Evaluării Naţionale, şi inculpata Raţă Mariana, îngrijitoare la şcoala din Plopeni”.

Procurorii DNA Suceava au arătat că Ilie Lungu i-a promis lui Mihai Gîză suma de 200 de lei  pentru a interveni pe lângă Cătălin Huţu pentru ca acesta din urmă să-şi dea concursul la fraudarea tezelor la limba română şi la matematică scrise de fiul primarului din Salcea. În plus, prin intermediul lui Gîză, edilul din Salcea a promis „sprijin politic” pentru ca soţia lui Cătălin Huţu să ocupe funcţia de director adjunct al Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, precum şi o sumă în bani, de 400 de lei.

De asemenea, tot prin intermediul lui Mihai Gîză, i-a promis Nicoletei Zettel suma de 400 de lei şi sprijin politic pentru a rămâne pe funcţia de director al Şcolii Gimnaziale Plopeni.

Profesorii botoşăneni, ce au primit la corectat lucrările fiului primarului din Salcea, au observat diferenţe de scris între lucrarea la Limba şi Literatura Română şi Matematică şi au sesizat organele penale.

Sursa: MonitoruldeSuceava.ro

 

 

One thought on “Procurorii DNA au finalizat ancheta în ceea ce priveşte trucarea lucrărilor la Evaluarea Naţională ale unui fiu de primar

  1. Este vorba de trucarea lucrarilor de la evaluarea nationala.Cele de la lucrarile de bacalaureat urmeaza dupa patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *