Sătenii din Corni au strâns semnăturile pentru demiterea primarului. Documentele au ajuns la prefect

 

protestatari-din-corni-la-prefectura-botosaniO delegaţie de 11 persoane din comuna Corni a înregistrat joi după-amiază, la Instituţia Prefectului cererea oficială de declanşare a procedurii de referendum pentru încetarea mandatului primarului actual. Aceasta are anexată lista cuprinzând 1409 semnături care, au explicat protestatarii, provin de la cetăţeni din toate localităţile comunei Corni, susţinători ai iniţiativei de a schimba primarul.

În cererea depusă sunt trecute şi 19 motive care au stat la baza întregii acţiuni, principalul fiind nerespectarea promisiunilor făcute în campaniile electorale. Plângerile fac trimitere la neîntreţinerea drumurilor comunale, angajări ilegale în aparatul primăriei, nereguli privind gestionarea deşeurilor, dar şi în organizarea şedinţelor de consiliu local, reclamând, totodată, abuzuri privind proprietăţi publice şi private.

protestatari-din-corni-la-prefectura-botosaniCornenii reclamă, totodată, o situaţie de incompatibilitate în care s-ar fi aflat primarul comunei în anii 2011-2013 şi nu uită să treacă, la final, ca unul dintre motivele nemulţumirii, faptul că edilul şef nu a susţinut, ba chiar a descurajat, datinile şi tradiţiile populare din zonă.

Odată cu cererea pentru referendum, cetăţenii din Corni au depus alte 10 plângeri individuale provenind de la cetăţeni nemulţumiţi de relaţia cu primăria.

„Petiţiile vor fi analizate, se vor face verificările necesare, în măsura în care aspectele sesizate ţin de atribuţiile prefectului. Listele de semnături vor fi verificate, iar, dacă se respectă toate condiţiile cerute de lege, se va trece la următorii paşi prevăzuţi de normele în domeniu. Voi putea emite ordinul de constituire a comisiei ce se va ocupa de organizarea referendumului. Dar, întâi de toate, se analizează foarte bine respectarea condiţiilor legale.”, este declaraţia prefectului Dan Nechifor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com