Pompierii botoșăneni, trimiși să intervină în două județe din țară aflate sub cod portocaliu de viscol

autofreza pompieri botosani1Două echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi, cu o șenilată UTV și o autofreză de zăpadă multifuncțională, au plecat in sprijinul colegilor din Tulcea si Brăila.

La nivelul județelor unde sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, peste 3.400 pompieri cu peste 100 utilaje grele sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale.

like facebookÎn contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de viscol puternic și COD GALBEN de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară și Capitală, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

Începând cu ora transmiterii avertizărilor, la nivelul IGSU și inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate, au fost activate grupele operative şi au fost suplimentate efectivele, pentru asigurarea intervenţiei imediată. Totodată au fost dislocate în zonele vizate 18 echipaje cu autospeciale și șenilate, se precizează într-un comunicat al IGSU.

”Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Este important să se urmărească la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale”, se mai arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *