Finalizarea restituirii proprietăților, amânată cu un an. Peste 4000 de cereri nesoluționate la nivelul județului Botoșani

terenPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat că termenul până la care comisiile locale județene de fond funciar au obligația să soluționeze cererile de restituire a proprietăților, să efectueze puneri în posesie și să elibereze titluri de proprietate a fost amânat.

like facebookActul normativ inițial prevedea ca termen final de finalizare a acțiunii 31 decembrie 2016, dar a fost amânat până la 1 ianuarie 2018.

Prelungirea acestui termen are scopul să asigure posibilitatea foștilor proprietari să-și redobândească proprietățile. După expirarea acestui termen, toate problemele legate de fond funciar vor putea fi rezolvate numai în instanța de judecată”, a menționat Nechifor.

La nivelul județului Botoșani există 4540 cereri nesoluționate de către comisiile locale de fond funciar și 175 de hotărâri judecătorești nepuse în aplicare de comisiile locale de fond funciar.

Mai există 3277 de titluri care nu s-au emis din diferite motive: fie nu au fost puși în posesie sau nu s-au prezentat, fie nu au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate. Cele mai multe probleme le avem la Cristești, peste 400 de titluri de proprietate care nu au fost emise, 290 la Suharău, 240 la Vorniceni, 260 la Răuseni și 200 la Hilișeu-Horia”, a adăugat prefectul.

 

 

One thought on “Finalizarea restituirii proprietăților, amânată cu un an. Peste 4000 de cereri nesoluționate la nivelul județului Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *