Zeci de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști

materiale pirotehniceÎn perioada 15 noiembrie 2016 – 3 ianuarie 2017, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

like facebookAstfel, în scopul verificării legalităţii achiziţionării, deţinerii, comercializării şi folosirii obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice de către persoanele juridice şi fizice, s-au organizat şi desfăşurat 493 de controale.

Acţiunile s-au desfăşurat în sistem integrat, cu sprijinul  S.T.P.F. Botoşani şi I.J.J. Botoşani, precum şi cu specialişti din cadrul I.T.M. Botoşani.

Poliţiştii au constatat 24 de infracţiuni, prevăzute de Legea nr. 126/1995 şi au indisponibilizat în vederea confiscării, 98 kg de articole pirotehnice, în valoare totală de 11.200 de lei.

În perioada menționată, nu au fost înregistrate răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri, ca urmare a folosirii necorespunzătoare de articole pirotehnice.

Sursa: comunicat IPJ Botoșani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *