Botoşănean arestat la cererea autorităţilor franceze, pentru infracţiuni legate de muncă ilegală

barbat retinut de politie- catuse- arest- BotosaniUn botoşănean a fost arestat, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Suceava la solicitarea procurorilor francezi de la Parchetul de la Curtea de Apel din Rennes ce îl acuză de cinci infracţiuni. Potrivit anchetatorilor, Ioan Chihaia, expert contabil, l-a ajutat pe un alt român să beneficieze de sume substanţiale dintr-o firmă pe care o deţinea şi care a obţinut fonduri ilegale din plasarea forţei de muncă în Franţa.

Firma paravan a recrutat, începând din 2010, mai mulţi cetăţeni pentru a munci în Franţa în folosul în special a zeci de societăţi bretone, invocând în mod ilegal reglementarea despre detaşare.

like facebookAceastă societate, fondată în 2010, nu avea nici o activitate în România unde singura sa gestiune administrativă era localizată, în timp ce direcţiunea firmei era realizată prin administratorul său, C.M., de la domiciliul său din Franţa

Ancheta a pus în evidenţă prezenţa unui grup organizat din mai multe persoane care acţionează de comun acord de mai mulţi ani sub conducerea lui C.M. în scopul de a comite infracţiuni de muncă ilegală prin mai multe firme de muncă temporare şi de societăţi utilizatoare, pentru a obţine în mod direct un avantaj financiar şi/sau material.

În data de 15/06/2012, C.I. ar fi redactat un raport de expertiză contabilă pe baza unui contract de împrumut pentru a justifica 850.000 lei de contribuţii fictive de C.M. în societatea S.C. C.T. S.R.L. şi vărsămintele în contul curent asociat. Ioan Chihaia era desemnat mandatar al societăţii I.E. în vânzarea unui apartament în România care aparţine lui C.M.. Această numire permitea lui C.M., administrator al societăţii I.E., dreptul de a ceda un bun în profitul său obținând un preţ suspicios de orice concurenţă.

Ioan CHihaia ar fi emis adeverinţe false de repunere de avans salariaţilor detaşaţi pentru a justifica retrageri de numerar care erau în realitate destinate lui C.M. pentru scopuri personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *