O bancă propune un plan de afaceri pentru mall-ul din Botoșani. Ce vor bancherii!

penny-la-uvertura-city-mall-botosaniO bancă a propus un plan de afaceri pentru singurul mall din Botoșani, astfel încât societatea care îl deține să evite falimentul.

Este vorba de Banca Transilvania, care a depus la Tribunalul Botoșani un plan de reorganizare a societății Uvertura City Mall Botoșani. Banca Transilvania este principalul creditor al mall-ului din Botoșani, iar planul de reorganizare a fost întocmit și depus la instanță în cadrul procedurii de insolvență.

În concepţia bancherilor, mall-ul ar putea funcţiona în continuare, însă cu o altă conducere, numită prin mandat, şi sub atenta supraveghere a administratorului judiciar. Bancherii au luat în calcul şi vânzarea complexului comercial, însă spun că de obicei nu se obţine valoarea de piaţă a acestuia, ci trebuie oferit un discount, estimat la 25%, pentru a putea stârni interesul unor potenţial cumpărători.

like facebook„Chiar şi în cazul eliminarii acestui coeficient de discountare, e predictibil ca patrimoniul companiei sa fie lichidat în caz de faliment la o valoare reprezentand cel mult valoarea de piata (din experiente precedente similare, vanzarea se face un cu discount semnificativ fata de valoarea de piata), context în care ar putea fi platite cel mult creantele garantate”, mai spun reprezentanţii unităţii bancare.

Citește și: Uvertura Mall a intrat în insolvenţa. Firma lui Prisecariu are datorii uriașe

În cadrul dosarului judecat la Tribunalul Botoşani s-au propus două planuri de organizare, unul din partea Uvertura Mall şi unul din partea Băncii Transilvania, care a are de recuperat un credit. Iniţial, a fost aprobat cel al debitoarei, însă banca a contestat hotărârea creditorilor şi a venit cu propriul plan.

One thought on “O bancă propune un plan de afaceri pentru mall-ul din Botoșani. Ce vor bancherii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *