Județul Botoșani a primit noi fonduri de la Guvern pentru refacerea drumurilor afectate de inundaţii

bani-multiJudețul Botoșani a primit, luna aceasta, noi fonduri de la Guvern pentru lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse de inundațiile din acest. Este a doua tranșă de bani, după ce în octombrie a primit 7 milioane lei. De această dată, județului Botoșani i-au fost repartizate 12,3 milioane lei. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că fondurile vor fi folosite anul viitor, dat fiind faptul că până la sfârșitul anului mai sunt doar două zile.

like facebookAm primit prin Hotărâre de Guvern 123 de miliarde de lei vechi la calamități, bani pe care îi vom reporta pentru anul viitor și vom proceda ca atare pentru a putea cheltui acești bani în folosul și în interesul drumurilor județene. Vor putea fi folosiți banii pentru drumurile calamitate, distruse. Noi am mai reparat din drumuri, dar ca să le punem într-o situație de siguranță cheltuim acești bani”, a spus Macaleți.

Prioritate la reabilitare va avea o porțiune din drumul Coșula-Vorona, dar și drumul Dobârceni până la Ștefănești, Murguța, Hănești spre Dângeni, Dângeni spre Trușești și Coțușca-Ghireni, a adăugat președintele CJ Botoșani.

Se vor ridica pe SEAP lucările și se va face licitație. Vom face o ședință extraordinară pe 5 sau 6 ianuarie ca să hotărască Consiliul Județean în plen soarta acestor bani”, a menționat Macaleți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *