Dulciuri expirate retrase de la comercializare de Protecția Consumatorului

patiserieComisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au retras de la comercializare, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, mai multe produse zaharoase care aveau termenul de valabilitate expirat. Neculai Rață, comisar în cadrul CJPC, a declarat că 36 de operatori economici au fost verificați, iar la 20 s-au depistat abateri. Controlul a vizat patru categorii de produse, respectiv carne, produse zaharoase, produse de patiserie și ciocolată.

like facebookAu fost aplicate opt amenzi în valoare de 38.000 lei şi 12 avertismente. De asemenea, în timpul controlului au fost găsite şi produse cu termenul de valabilitate expirat. 25 de kilograme de produse zaharoase, în valoare de 425 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare şi distruse.

Amenzile au fost aplicate pentru produse expirate, pentru lipsă etichete, lipsă preț de vânzare. S-au mai găsit produse de import din Ucraina, dulciuri, care nu aveau informare în limba romnă. 22 kg au fost oprite temporar de la comercializare până la remeierea deficiențelor”, a spus Rață.

 

One thought on “Dulciuri expirate retrase de la comercializare de Protecția Consumatorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *