Locuinţă modulară pentru femeia a cărei casă a ars de Crăciun

sedinta-cjsu-botosani  Prefectul Dan Nechifor a convocat marţi dimineaţă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru aprobarea unui ajutor necesar femeii din Călăraşi a cărei casă a ars în prima zi de Crăciun. Postolache Victoria, având o situaţie precară – în vârstă de peste 70 de ani şi cu o deficienţă de vedere – va beneficia, în urma votului dat de membrii CJSU, de o locuinţă modulară ce va fi transportată şi instalată prin cheltuiala primăriei din comună.

Alte două probleme atinse în discuţiile purtate în cadrul şedinţei au fost referitoare la scăderea temperaturilor preconizată pentru nopţile acestei săptămâni şi siguranţa cablurilor de utilitate publică ce traversează aerian anumite drumuri naţionale. Aceasta, pentru că anumite sectoare de drum au fost reabilitate prin covoare asfaltice, supraînălţarea acestora ducând la atingerea, în anumite locuri, a cablurilor de către maşinile agabaritice.

like facebook„Se fac şi se vor face intervenţii de către cei de la E.ON pentru că, în special pe drumul Botoşani – Dorohoi, există riscul de rupere a cablurilor de către maşinile mari. Însă nu este vorba doar despre cablurile electrice ci şi despre ale celorlalţi prestatori de servicii publice prin cablu.”, a explicat Viorel Zacreţchi, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale.

În ceea ce priveşte scăderea temperaturilor în următoarele zile, poliţiştii, pompierii şi jandarmii, împreună cu primăriile aparţinătoare, vor lua măsuri suplimentare pentru protecţia persoanelor fără adăpost. Patrularea echipajelor şi cazarea oamenilor aflaţi în dificultate vor fi necesare deoarece combinaţia dintre temperatura aerului, umiditatea relativă, radiaţia solară şi viteza vântului va duce, în special pe parcursul următoarelor nopţi, la o temperatură percepută de până la -10°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com