Cum va fi vremea de Revelion și în primele zile ale noului an. Prognoza meteo pe două săptămâni

termometru inghetAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 26 decembrie-8 ianuarie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va răci de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de -2…0 grade, pornind de la 5…6 grade pe 27 decembrie. Apoi se va încălzi uşor, urmând ca pe 2 ianuarie să se înregistreze o medie termică diurnă de 2 grade. În a doua săptămână, maximele temperaturii aerului vor scădea treptat, spre -2 grade.

Regimul termic nocturn caracterizat prin medii exclusiv negative, va înregistra, de asemenea, o evoluţie oscilantă, cu cele mai ridicate valori, de -1…0 grade, pe 27 şi 28 decembrie şi cele mai scăzute, de -9…-7 grade, în jurul datei de 31 decembrie şi spre finalul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată între 27 şi 29 decembrie şi între 3 şi 8 ianuarie, iar în restul intervalului de prognoză, numai izolat şi trecător pot fi precipitaţii slabe.

like facebookLA MUNTE Regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atât ziua, cât şi noaptea. Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză acest regim va avea o evoluţie oscilantă şi, prin urmare, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie, după care va creşte treptat până pe 1 ianuarie. Astfel, media temperaturilor maxime va scădea de la -1 grad în prima zi, spre -10 grade la mijlocul săptămânii, pentru ca apoi să crească către -2 grade pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de -4 grade pe 27 decembrie, vor scădea apoi spre -14 grade în jurul datei de 30 decembrie, iar apoi vor creşte până la -8 grade pe 2 ianuarie. În a doua săptămână valorile medii de temperatură se vor situa între -8…-6 grade ziua şi între -12 şi -10 grade noaptea. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalele 26…28 decembrie şi, din nou, după data de 2 ianuarie. În restul zilelor intervalului de prognoză, numai izolat se pot semnala precipitaţii slabe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *