Petarde şi ţigări de contrabandă descoperite la doi pensionari

petardeLa locuinţele a doi pensionari au fost găsite sute de petarde şi pachete cu ţigări de contrabandă, după percheziţii efectuate de poliţiştii Secţiei Rurale 3 Hlipiceni. Oamenii legii au găsit 352 de pachete cu ţigări din Republica Moldova, 180 de persoane şi bani ce nu au putut fi justificaţi, 19.660 de lei, 200 de euro şi 27 de lei moldoveneşti.

.Totodată, s-a constatat că o  persoană vizată de anchetă administrează o societate comercială, care are însă activitatea suspendată din 31.08.2016 până în anul 2019. În magazin și magazia aferentă au fost găsite mai multe produse alimentare, băuturi alcoolice, răcoritoare și produse industriale, a căror proveniență nu a putut fi dovedită acestea fiind expuse și oferite spre comercializare.

În timpul percheziţiilor a fost găsit un caiet de datorii pe care erau scrise persoanele cărora li s-au comercializat diferite produse.

„În cauze continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *