Cinci incendii izbucnite în ajunul Crăciunului

casa-incendiu-pompieriPompierii botoșăneni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a cinci incendii izbucnite pe raza localităților Botoșani, Stâncești (Mihai Eminescu), Libertatea (comuna Călărași), Stăuceni și Vlădeni.
Flăcările au distrus bunuri materiale în valoare de  48.000 de lei. După anchetele desfăşurat s-au stabilit drept cauze coș de fum deteriorat sau necurățat de funingine, scurtcircuit electric și acțiune intenționată.
Pentru stingerea celor cinci incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 36 de pompieri militari, voluntari, dar și cetățeni.
S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de  680.000 de lei.
Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma evenimentului de la Stăuceni, unde trei adăposturi de animale, au fost distruse într-un incendiu generat, cel mai probabil, cu intenție de persoane necunoscute.
 Alarma s-a dat puțin înainte de ora 03.00.
 La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă. La sosirea gărzii de intervenție, ardeau trei adăposturi de animale. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.
like facebookPagube însemnate s-au înregistrat și în urma incendiului produs sâmbătă dimineață, în godăpodăria unui localnic din Stâncești, unde o anexă gospodărească s-a aprins ca urmare a unui scurtcircuit electric.
Pompierii botoșăneni recomandă cetățenilor să respecte, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *