Casa cu 3 camere în care trăiesc 13 oameni. Copiii visează haine și mâncare de Crăciun: „Mă străduiesc să îi țin în școală”

copii-multi-flamanziMai sunt doar doua zile pana cand Mos Craciun va umple de daruri casele celor mai multi dintre copii. Printre ei s-ar putea afla si 10 frati din Botosani care spera sa primeasca hainute si mancare.

In total familia lor numara 13 suflete care stau asa cum pot in 3 camarute. Pe un deal uitat de lume, pe langa orasul Flamanzi, traieste familia Luca. 10 copii, un tata imobilizat la pat dupa un accident vascular si mama, singura care munceste cu ziua pe unde apuca, informează Stirile ProTV.

like facebookIn ciuda greutatilor, Elena nu concepe ca baietii si fetele ei sa lipseasca de la scoala. Este constienta ca numai asa pot scapa de saracia in care se zbat acum.

Elena Luca, mama copiilor: „Cand mai iau alocatia lor, ma duc si le iau odata de incaltat, odata de imbracat, de mancare. Cand mai am bani, le mai dau la scoala, cand nu, merg la magazin si iau pe datorie. Ma straduiesc cat de mult sa ii port in scoala.”

Cei mici stiu ca Mosul nu le poate darui prea multe, insa se roaga sa nu ii evite tocmai pe ei.

Madalina are 10 ani si este in clasa a V-a. Merge pe jos 3 kilometri pana la scoala impreuna cu surorile ei gemene si cu un frate mai mare.

Mireca Luca, tatal paralizat: „Nici nu ajunge alocatia cat da pe incaltaminte. De la noi si pana la scoala e mai mult de 5 kilometri. La doua saptamani, incaltamintea se rupe.”

Baiatul cel mai mare, are la randul sau un copil de cinci ani. Il gazduiesc tot parintii desi sunt amarati.

Au transformat bucataria in dormitor ca sa incapa. Chiar si asa in ciuda greutatilor sunt fericiti pentru ca sunt o familie.

Sursa: Stirile ProTV

 

One thought on “Casa cu 3 camere în care trăiesc 13 oameni. Copiii visează haine și mâncare de Crăciun: „Mă străduiesc să îi țin în școală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *